sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Väärä saalis

 Lähdimme taas samoille vesistöille soutelemaan jäädäksemme iltalennolle. Mökkijärvemme päässä on sukulaisemme talo, jonka rantaan jalkauduin veneestä, että kävelisin pihan läpi, ja mennäkseni läheisille pelloille, jäniksien ja kyyhkyjen toivossa. Sukulaisemme koira lähti kulkemaan mukaani mutta pellon laidalta hyppäsin taas veneeseen jolloin koira jäi rannalle, ja lähti takaisin kotitalolleen.


 Ajelimme veneellä jokeapitkin ylös jolloin tulimme taas joen rannan luona sijaitsevan pellon reunalle jolloin taas hyppäsin veneestä pellolle. Kuljin pellon reunaa ja serkkuni tuli veneellä jokea pitkin. Pian sitten alkoi ryske kuulua joen ja pellon välisestä pusikosta ja arvasin heti että jänishän sieltä hyppää, juoksin eteenpäin että jänis ei pääsisi pois ampuma etäisyydeltä, ja kun jänis hyppäsi puskasta pellolle mutta hieman turhan kaukana mutta, pysähdyin ja ammuin ja jänis kaatui ja heitti muutaman kuperkeikan, ja jatkoi juoksua, ammuin toisen ja kolmannen kerran jolloin jänis kaatui mutta vieri joen pengertä jokeen. Sitten alkoi jäniksen kalastelu joesta, ja serkkuni oli veneen kanssa näkymättömissä toisella puolella peltoa, mutta sain kalasteltua jäniksen haulikonpiipulla joesta.


Eli sorsan metsästyksen tulos oli hieman väärä, mutta silti hyvä saalis. Tänä iltana menemme hämärissä kiertelemään peltoja jos sattuisi jäniksiä tulemaan näkyviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti