tiistai 17. syyskuuta 2013

Havulinnut haussa

Tiistaina 10.9 alkoi kanalinnustus,vapaapäivää ei töistä herunut ja metsälle on päästävä joten täytyi lähteä kiertämään vanhat tutut maisemat vasta iltapäivällä, töiden jälkeen.
Kävelin sinä päivänä noin viidestä, puoli yhdeksään illalla, kilometrejä kertyi arviolta noin viisitoista.
Lähtiessäni autolta, lähti heti kuusi metsästä useampikin metso, mutta ampumahollille eivät nuo vanhat homenokat erehtyneet. Kuljin läpi kuusi-, ja mänty metsien, peltojen ja hakkuu aukioiden, nähden kaikkia metsäkanalintuja riekkoa lukuun ottamatta, mutta saaliiksi ei tullut kuin pyy, jonka pääsin maahan ampumaan. Saaliiksi meinasi myös tulla teeri, sillä ammuin sitä mutta hukkasin sen pudottua paikkaan jonne ei minulla putoamis hetkellä ollut näköyhteyttä, ketulle helppo ateria siis.


Lähtöpaikkani.
Yksin kävellessä on hankala yrittää saada linnut näkösälle, sillä kuusikossa ei näe ampua, ja linjalle eivät hyppää lentämään.


Välillä täytyi pysähtä juomaan, sillä tuli kiireellä lähdettyä töiden jölkeen niin puolet tavarasta jäi matkasta.
hete on hyvin pieni, ja umpeen kasvanut.
jäi epäselväksi mikä jäniksen oli nostanut puuhun, sillä nirso se ainakin oli ollut koska syömättä jättänyt.
Koko päivän ainoaksi jäänyt saalis.
Seuraavana viikonloppuna menimme hakkuuaukiolle teeripassiin, mutta tuloksetta, sillä teeri ei tähän aikaan kovinkaan suurissamäärin aamualentoa harjoita, koska ovat vielä poikue parvissa, ja vanhat linnut yksin,koska eivät ole vielä parveutuneet. Syksyä kohden aamulento on joka aamuista, säästä riippuen. Viikon lopun käveltyäni metsissä saaliiksi jäi jälleen jänis, sekä kolme teertä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti